26 Şubat 2014 Çarşamba

İlk Doa Kozmetik alışverişim

Uzun zamandır şu meşhur Doa Kozmetik'ten alışveriş yapmak istiyordum. Sanırım blogger'lar arasında siftahı olmayan bir ben kalmışım. :)
Bu firma hakkında internette hem çok olumlu hem de olumsuz yorumlarla karşılaşmak mümkün. Bilinen iyi tarafları çok uygun fiyatlı ve tamamen doğal ürünler sunmaları. Ayrıca samimi, pazarlama yaklaşımından uzak tutumlarını da birçok kişi beğeniyor. Genellikle yapılan eleştiriler ise ürünlerin kalitesiz paketlemesi, yetersiz etiketlemesi ve siparişlerin geç gönderilmesi şeklinde. Ben şahsen genel tutum ve tarzım itibariyle şekilciliğe pek önem vermeyen ve daha çok fiyat/performans dengesine dikkat eden bir müşteri olduğumdan bu markanın yaklaşımını (dışardan gördüğüm kadarıyla) başarılı buldum. Geçen sevgililer günü için yaptıkları indirimden de faydalanarak beğendiğim birkaç şeyi denemek istedim. Bu arada bazı şikayetlerin aksine, site sahiplerinin müşteri hizmetlerinin şaşırtıcı derecede hızlı, içten ve yardımcı olduğunu belirtmeliyim. Siparişimle ilgili Facebook sayfasından kendilerine attığım mesajları gecenin geç saatlerinde bile ışık hızıyla cevaplamaları resmen gönlümü kazandı.

Özellikle son zamanlarda evde kendim yapmayı planladığım anti-aging tonik için kullanacağım malzemeleri aldım. Örneğin %50 yoğunluklu glikolik asit ve lavanta suyunu bu amaçla kullanmayı planlıyorum. Bunların içine ayrıca resimde gördüğünüz ve ABD'den getirttiğim toz halindeki C vitamini (L-Ascorbic Asit), eczaneden aldığım E vitamini kapsülleri ve gliserin karıştırarak peeling etkili bir tonik yapacağım. Özellikle glikolik asit ve c vitamini ciltteki lekelerin azaltılmasında çok etkili. Ancak C vitamini hava ile temas ettiğinde çok çabuk okside olup etkisini kaybeden bir madde. Bu nedenle piyasada hazır halde satılan C vitamini serumlarının gerçek bir etkisi olması çok zor. Bu şekilde birkaç gün içerisinde tüketilecek şekilde az miktarlarda yapılacak tonikler cilt bakımında çok daha etkili olacaktır.

Aslında C vitamini çok ucuz bir madde. Tek sorun toz halindeki C vitaminini ülkemizde böyle kişisel kullanıma uygun miktarlarda satın alacak yer bulmak biraz zor. Genelde gıda üretiminde kullanılmak üzere kiloluk olarak satılıyor. Doa Kozmetik'in sitesinde de C vitamini satışı var ama maalesef toz değil sıvı halde. Kendilerinden bir amme hizmeti yaparak uygun fiyatlı ve makul miktarlarda (100-250 gr gibi) toz formda c vitamini satışa sunmalarını istirham ediyoruz. :) Aşağıda yorum bırakan isimsiz okuyucum sitedeki ürün resminin şişe şeklinde olmasına rağmen gelen ürünün toz şeklinde olduğunu bildirdi. Dolayısıyla oradan temin edebilirsiniz.

Skualen hakkında Doa'nın sitesinde görünceye kadar hiçbir bilgim yoktu. Zeytinyağından elde edilen nemlendirici özellikli bir maddeymiş. İnternette okuduğuma göre cildin doğal sebumuna çok yakın yapıdaymış. Denedikten sonra görüşlerimi paylaşmayı planlıyorum.

Shea yağı ve hindistan cevizi yağı yüksek oda sıcaklığında baya yumuşayan, hatta sıvılaşan yağlar. Ancak Şubat ayında olduğumuz için plastik kavanozun içinde baya kaskatı geldiler. Tırnakla biraz kazımak suretiyle elde ısıtılınca yumuşayıp sürülebiliyorlar. Tamamen kokusuzlar. Shea yağını dudaklarıma ve cildimin çok kuruyan bölgelerine, hindistan cevizi yağını ise saçlarıma kullanmayı düşünüyorum. Özellikle hindistan cevizi yağının saç bakımı için etkilerine dair birçok yazı okudum. Öyle ki yapılan bilimsel araştırmalarda saç telinin dış katmanındaki pulların arasından girerek içeri nüfuz edebilecek küçüklükte moleküler yapısı olan sadece 2 doğal yağ olduğu tespit edilmiş: Zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı. Zeytinyağını zaten saç kremime karıştırmak suretiyle zaman zaman saçlarımda kullanırım ve faydalı olduğunu söyleyebilirim. Bu rutinime hindistan cevizi yağını da eklemek için sabırsızlanıyorum.

Saç toniği ve bez alışveriş çantası Doa Kozmetik'in hediyeleri. Kendilerine çok teşekkürler...

2 yorum:

  1. C vitaminini ben doa kozmetikten aldım ve ürün toz şeklinde. Şişe fotoğrafı oldugu icin ben de sıvı sanmıştım fakat toz merak etmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi? Çok sevindim. Bir dahaki sefere ihtiyaç duyduğumda oradan alabilirim demek ki. Bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Sevgiler...

      Sil

Popüler Yazılar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *