18 Şubat 2014 Salı

Avon Ideal Flawless CC Cream

Avon'un gelecek kampanyada (21 Şubat'tan sonra başlayacak olan kampanya 3) piyasa süreceği yeni CC kremi müşteri temsilcilerine özel örnek ürün olarak aldım. İnternette özellikle bu serinin BB kremi hakkında baya güzel yorumlar okumuştum. Deneyenler kapatıcılığının bir BB kreme göre baya yüksek olduğunu ve fazla parlama yapmadığını söylüyorlardı. Dolayısıyla sipariş verirken aslında amacım bu BB kremden almaktı. Ancak Panaroma kataloğunda CC kremi görünce yine deneysel tarafım ağır bastı ve hakkında hiçbir şey bilmememe rağmen bu yeni ürünü denemek istedim. En azından bundan sonra almak isteyenlere yararım dokunur.



Bu CC kremin bence en belirgin özelliği fazlasıyla yağsız, akışkan ve ince yapılı olması. Tabii buna bağlı olarak bir avantajı bir de dezavantajı var. Avantajı: Mata çok yakın bir bitiş sağlıyor ve cildi kesinlikle yağlandırmıyor, ağırlaştırmıyor. Duruşu çok doğal. Kolay sürülüyor ve emiliyor. Diğer taraftan bu ince yapısı nedeniyle kapatıcılığının yüksek olmadığını söyleyebilirim. Aslında zaten ismi cilt tonunu düzelten krem ve doğrusu bu işlevini büyük ölçüde yerine getirmeyi başarıyor. Cildimdeki genel kızarıklıkları, renk bozukluklarını benim için yeterli derecede azalttı. Ancak leke ve diğer kusurları kapatmaktan baya uzak olduğunu söyleyebilirim. Varsa bunları ayrıca bir kapatıcıyla örtmek gerekir. Ancak bunu yaptığınızda günlük kullanıma çok uygun, hafif ve saatlerce parlama yapmayan bir ürün. Bence özellikle fazla sorunu olmayan genç yaştaki ciltler için çok uygun olabilir. Bir de SPF 50 güneş koruması olduğu düşünüldüğünde özellikle sıcak yaz aylarında kullanım için biçilmiş kaftan olabilir.

Bu arada piyasadaki diğer BB ve CC kremlerin aksine Avon'un kremlerinin gayet geniş bir renk skalası var. Bu CC krem de 5 renk olarak piyasaya sürülecek: Ivory, Shell, Nude, Natural Beige ve Medium Beige. Bendeki rengi Nude. Bu rengi açık-orta arası (yaklaşık NW 20) cildime ilk sürdüğümde sanki biraz açık gibi duruyor, ancak ürünün emilmesiyle beraber güzel ve doğal bir şekilde ciltle bütünleşiyor. Ancak Avon'un bendeki diğer Nude renkli fondötenleri genel olarak daha koyu. Dolayısıyla tahminim bu ürünün renklerinin genel olarak açık olabileceği yönünde. Kataloğa bakıp renk seçerken bunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Son olarak ambalajından bahsedeyim. Ürünün içinde bulunduğu siyah tüp o kadar küçük ki neredeyse avucunuzun içinde kaybolabilir. Tüpün küçüklüğü insanda sanki içinde çok az ürün varmış, hemen bitecekmiş hissini uyandırıyor. Öte yandan aslında --şaşırtıcı ama gerçek-- tüpün içinde standart 30ml ürün var. Kozmetik firmalarının aynı miktar ürünü içine koydukları fantazi  cam şişeli fondötenlerin nasıl bir ambalaj israfı olduğunu insan bu ürünü görünce daha iyi anlıyor. Benim bu durumdan hiç şikayetim yok aslında zira bu sayede tüpü küçük makyaj çantama atabiliyorum ve hiç yer kaplamıyor. Tek şikayetim (tüm Avon ürünlerinde olduğu üzere) kapağının açılır kapanır şekilde değil de vidalı olması. Bu hem ürüne ulaşmayı zorlaştırıyor hem de kapağın düşmesi ve kaybolması riskini doğuruyor. Ey sevgili kozmetik üreticileri, duyun bizi... Çağ dışı vidalı kapak istemiyoruuuuz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yazılar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *