21 Aralık 2012 Cuma

Alix Avien Bronzing Powder

Watsons'da birkaç hafta evvel Alix Avien ürünlerinde %25 indirim vardı. Ben de bu bronzlaştırıcı pudrayı ve bir de sürekli kullandığım (blogcuların favorisi) terracota pudrayı aldım.

Bendeki 2 numaralı orta ton. Daha açık ve koyu olmak üzere iki tonu daha vardı. Rengini anlayabilmeniz için herkesin çok iyi bildiği theBalm Bahama Mama ile beraber resimledim.


Koyuluk olarak aşağı yukarı Bahama Mama'yla aynı. Her ikisi de tamamen mat. Ancak renk olarak Alix Avien bir hayli daha fazla turunculuk içeriyor. Ancak bunu söylerken şunu eklemekte fayda var: Bahama Mama zaten bronzlaştırıcılar içinde en soğuk renkli olanlardan. İçerisinde hiç kızıllık yok, tamamen kahverengi bir renk. Aslında bu benim çok da sevdiğim birşey değil. Çünkü bu kadar kahve bir ton benim sarı-kırmızı alt tonlu buğday cildimde biraz çamurumsu bir iz bırakıyor. O bakımdan benim için ideal bir bronzlaştırıcı değil. Ama daha soğuk tenli birinde çok hoş duracaktır.

Alix Avien ise tam "bronz bakır" rengi bir bronzlaştırıcı. Bu tonlar -çok abartılı olmadığı sürece- benim saç ve cilt tonuma daha çok yakışıyor. Ama turuncu tonlar içeren bronzlaştırıcıları sevmeyenler beğenmeyecektir.

Bu ürünün ilk dikkati çeken özelliği ambalajının büyüklüğü. Koskocaman daire şeklindeki kompaktın içinde tam 20 gram ürün var. Bunun ne kadar fazla olduğunu anlamanız için söylüyorum, Bahama Mama'da 7 gram ürün var. Yani neredeyse üç katı. İndirimde aldığımda fiyatı yaklaşık 22 TL civarındaydı diye hatırlıyorum. Bu fiyata inanılmaz ekonomik olduğunu söyleyebilirim. Hem rengi hem de miktarı nedeniyle özellikle tüm vücuda kullanmaya çok uygun.

Devasa gramajının yanında bir artısı da ürünün yüksek pigmentasyonu. Yeterli brozluğu sağlamak için fırçanın ucunu hafifçe dokundurmak yeterli. Rengi Bahama Mama'ya göre bile daha yoğun bence. Dokusu da daha yumuşak, ama asla tozutmuyor, uçuşmuyıor. Fazlasını da silkelemek lazım yoksa kolaylıkla palyaçoya dönebilir insan. Düzgün eşit bir şekilde sürülyor, kolayca dağılıyor.

Aslında renk tonu biraz daha az kızıl olsa ideal olacak. Ama şu haliyle bile bence güzel ve alınası bir ürün. Hoş, bu miktartaki bronzlaştırıcı hem bana hem çocuklarıma hem de torunlarıma yeteceğinden bir daha almam gerekeceğini hiç sanmıyorum, o ayrı...



2 yorum:

  1. Merhaba,
    Blogunuzu çok tesadüfen keşfettim ve birçok yazınızı bir çırpıda, keyifle okudum. Ellerinize sağlık. Lütfen daha sık yazın!

    Sevgiler,
    Sibel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibel,

      Blog'uma hoşgeldin. Beğenmene çok sevindim, güzel sözlerin ve yüreklendirmen için de çok teşekkür ederim. İnşallah senin gibi değerli okuyuculardan güzel geri bildirimler almaya devam edersem zaman içinde blog'mu geliştirmeyi ben de arzu ediyorum. Ama tabii burada iki belirleyici faktör var: Yazacak kayda değer, okumaya değer içerikler bulmak ve, daha da önemlisi, yeterince detaylı, özenli bir içerik oluşturabilmek için gerekli zamanı ayırabilmek. İnşallah bunları sağlayabildiğim sürece yazmak istiyorum. Ama genel olarak stratejim nicelikten ziyade niteliğe ağırlık vermek. Belki iki günde bir post yazamayabilirim, ama haftada, iki haftada bir yazıp ama gerçekten etraflıca yazılmış, güzel resimlenmiş, bilgilendirici post'lara yer vermek istiyorum. Bu blog'u daha uzun vadeli bir proje olarak görüyorum.

      Her zaman beklerim. Lütfen uzakta kalma...

      Sevgiler,

      Eda

      Sil

Popüler Yazılar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *