21 Kasım 2012 Çarşamba

Doğal günlük göz makyajı

Birçok kadın gibi ben de günlük makyajımda belirgin ama doğal bir görünüşü tercih ediyorum.

Tabii ki en çok kullandıklarım da toprak tonları oluyor. Göz kapağının üzerinde biraz açık bir ton, kat (crease) bölgesine daha koyu kahve tonlarında bir gölge, ince çekilmiş ucu biraz kırıklaştırılmış siyah veya kahve bir eyeliner ve tabii ki bolca rimel. İşte çoğu gün yaptığım makyaj buna benziyor.

Ama tabii arada daha çılgın renkleri denediğim günler olmuyor da değil. Sanırım bu o sabah hazırlanmak için ne kadar zamanım olduğuna ve o günkü kıyafetlerime bağlı.




Alt kirpiklerime her zaman kalem çekmiyorum, zira göz yapım badem şeklinde ve pek büyük değil. Dolayısıyla da sadece içine kalem çekildiğinde daha da küçük görünüyor. Biraz dağıtarak ve daha kalın çekildiğinde daha hoş görünüyor bence; ancak o da bazen günlük makyaj için fazla abartılı gelebiliyor. Ayrıca gün boyu dayanmaması ve bozulması riski daha fazla. Ama yine de zaman zaman yaptığım oluyor.


Bu makyajımda kullandığım ürünler şunlar:
  • Flormar Matte Terracota Eye Shadow- M108
  • Golden Rose Silky Touch Pearl Eye Shadow - 109
  • Inglot Eye Shadow - Double Sparkle 460
  • MAC Paint Pot - Painterly
  • Avon Daring Definition Gel Eyeliner - Black
  • e.l.f. Small Angled Brush
  • Essence Eyebrow Designer - 04 Blonde
Bunların içinden bilgi vermemi istediğiniz ürünler varsa bana not bırakabilirsiniz.



4 yorum:

  1. Merhaba :)) aynı sorun bendede var Haklısınız göz icine çekilen kalem Gözü küçük gösteriyor zaten siyah rengide hiç sevmem, ben sorunu söyle çözdüm avonun süpershock hiç akmayan göz kalemlerinden koyuyesil gecemavisi ve kahverengi tonunda aldım altkirpik diplerine birini hafifçe uyguluyorum tüm gün cok rahatım :) gercekten cok dayanıklı avonun bu serisi muhteşem çıktı benide şaşırttı

    Gül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gul,

      Avon Supershock kalemlerin gece mavisi ve kahverengi olanlarindan bende de var. Bir de siyah ve gumus rengi var bende. Gercekten cok guzeller, severek kullaniyorum. Ozellikle gece makyaji icin cok uygunlar zira dedigin gibi iyi dayaniyorlar. Ama yesilini gormemistim. Son katalogda birkac yeni rengi daha cikmis (biri pembe sanirim) ama daha alamadim onlari da. Ilk firsatta insallah.

      Ahh ah, soyle nal gibi Turkan Soray gozlerim olacakti ki... :)

      Sevgiler...

      Eda

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Sevgili Dönek Güvercin,

      Üzerine ansiklopediler yazılabilecek kadar derin bir konuyu 3 kelimede sordun, pandoranın kutusunu açtın... :) Aslında bu konuda daha sonra uzunca bir post yazsam iyi olacak diye düşünüyorum, ama sana kısaca bu konuda kendi düşüncelerimi ileteyim.

      Bence günlük -tabii burada kastımız doğal görünümlü- makyaj için bence en önemli unsur gözler, zira yüzün diğer kısımlarını doğal tutmak daha kolay. Ama göz makyajında fark yaratan ama doğal duran bir etki için birkaç prensibim var:

      1. Nötr veya oprak tonlarını kullanmak, parlak, ışıltılı ve canlı renkleri çok az kullanmak veya hiç kullanmamak
      2. Çizgilerde ve renklerde keskin hatlara yer vermemek. Örneğin farları bir karıştırma fırçası yardımıyla çok iyi dağıtıp renkler arasında yumuşak geçişler yapmak. Aynı şekilde eyeliner'ı kirpik diplerinden ince olarak sürüp hafifçe dağıtmak.
      3. Koyu ve açık renkleri suratın doğal çukur ve tümseklerine uygun şekilde sürmek. Örneğin göz çukurunun iç kısmına daha koyu, göz kapağının üstteki kısmına ise daha açık renkler sürmek.

      Aklıma gelen en önemli unsurlar kısaca bunlar. Ama bu konuda en faydalı kaynaklar bence Youtube'daki guru ve makyaj uzmanlarının videoları. Onları izlemenizi tavsiye ederim.

      Keyifli makyajlar...

      Sil

Popüler Yazılar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *