21 Kasım 2012 Çarşamba

Sigma'da Black Friday'de Uluslararası Kargo Bedava

Amerika'da Noel döneminde bütün dükkanlar özel bir indirim dönemine girerler. Black Friday denilen bu kampanya döneminde elektronikten giyime, ev eşyalarından kozmetiğe aklınıza gelen hemen hemen her şeyi %50'lere varan indirimle almak mümkün olabiliyor.



Kaliteli makyaj malzemeleri ve fırçalarıyla ünlü Sigma firması da Black Friday'de biz uluslararası müşterileri için özellikle cazip bir kampanya düzenliyor. 22 -23 Kasım'da verdiğiniz siparişlerde uluslararası kargo ücreti alınmayacak. Özellikle fırça alma ihtiyacı olanlar bu fırsatı kaçırmasınlar derim.

OJE: Golden Rose Rich Color No: 28

Golden Rose'un yeni çıkardığı Rich Color oje serisini duymayan kalmadı herhalde. Bu serinin dört rengi de bende var. Doğruyu söylemek gerekirse Golden Rose markasından bu kadar başarılı bir ürün beklemiyordum. Kalın fırçalı, yoğun yapılı, tek katta opaklaşan ve jet hızında kuruyan bu ojeler pahalı yabancı markaları kesinlikle aratmıyor bence. Ayrıca kutu gibi köşeli şişesini de çok beğenmem de cabası.

Kendine not: Her rengi alınacak. :)

Doğal günlük göz makyajı

Birçok kadın gibi ben de günlük makyajımda belirgin ama doğal bir görünüşü tercih ediyorum.

Tabii ki en çok kullandıklarım da toprak tonları oluyor. Göz kapağının üzerinde biraz açık bir ton, kat (crease) bölgesine daha koyu kahve tonlarında bir gölge, ince çekilmiş ucu biraz kırıklaştırılmış siyah veya kahve bir eyeliner ve tabii ki bolca rimel. İşte çoğu gün yaptığım makyaj buna benziyor.

Ama tabii arada daha çılgın renkleri denediğim günler olmuyor da değil. Sanırım bu o sabah hazırlanmak için ne kadar zamanım olduğuna ve o günkü kıyafetlerime bağlı.

13 Kasım 2012 Salı

Girlz Only kuru şampuan

2 sene önce düz saçlarımı kısacık kestirdim. Şu anda da enseme anca gelecek boydalar. Bu yeni saç şeklimle beraber daha önce fazla karşılaşmadığım bir sorun ortaya çıktı: Yağlanma. Kısa saçın uzuna göre genelde daha hızlı yağlandığını duymuştum, ama farkın bu kadar dramatik olduğunu bilmiyordum doğrusu.

Marionnaud No:32 eğik uçlu allık/kontür fırçası

Blogları okuduğumda Türk makyajseverlerin sık sık uygun fiyatlı ve kaliteli makyaj fırçalarına ulaşamamalrından şikayet ettiğini görüyorum. Bir makyaj meraklısı olarak ben de sürekli böyle bir arayış içindeyim doğal olarak. Çok şanslıyım ki ihtiyacım olan malzemelerin bir kısmını Amerika'dan getiren yakınlarım var. Ama bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği kaliteli bazı ürünlerin olması çok büyük bir avantaj. Bu nedenle elimden geldiğince bu özelliklere sahip olduğunu düşündüğüm malzemelere ağırlık vermek istiyorum bu blogda.

Elimde birkaç farklı markanın (Sigma ve Chanel gibi) eğik uçlu fırçaları bulunmasına rağmen hiçbiri kontürleme işlemi için istediğim özelliklere sahip değildi. Chanel fırçamın kılları çok zayıf ve yumuşak, Sigma F84 fırçam ise fazlasıyla yoğun. Bu nedenle ikisinin arasında bir yoğunluğa sahip, yumuşak ama ürünü iyi alan eğik uçlu bir fırça istiyordum. Bundan birkaç ay evvel Watsons'da dolaşırken Marionnaud No:32'ye rastladım. Fiyatını şu anda hatırlayamıyorum ama çok uygundu, o kadarını biliyorum. (Edit: Geçen gidişimde baktım, normal fiyatı 12,90 TL imiş.)

Sentetik siyah tüylü bir fırça. Çok ama çok yumuşak, ama bir o kadar da sık tüylü ve yoğun. Dolayısıyla toz ürünleri istediğiniz yoğunlukta alıyor, rahatlıkla ve çizgi çizgi yapmadan dağıtıyor. Kesin, net ama doğal bir konturlama imkanı tanıyor.

Tüylerin sıklığı, şekli ve büyüklüğü açısından internette çok sevilen Sigma F84'e benziyor. Ama ben Sigma'yı maalesef toz ürünlerde kullanamıyorum, zira çok yoğun ve esnek olmayan fırça yapısı doğal olmayan bir görünüm yaratıyor.

Şu ana kadar tek bir tüyü bile dökülmedi. Aynı bir MAC fırçası kalitesinde diyebilirim.

Bu tür bir fırça arayanlara şiddetle tavsiye ediyorum.

Elimde birkaç tane daha Marionnaud fırçası var. İleride onları da tanıtmak istiyorum sizlere.



OJE: Rapsodi 344

Rapsodi ojelerle yeni tanıştım. Mahalledeki ıvır zıvır satan dükkanda koca bir kasenin içinde rengarenk doldurulmuştu. İçine dalıp altını üstüne getirdim, içlerinden hoşuma gidenleri aldım. Hem de sudan ucuza: tanesi 1 TL.

Performansları beklediğimin çok üstünde çıktı. Bu ilk rengi, 344 numara.  Çok koyu lacivertimsi bir gri rengi var. Loş ışıkta siyaha benziyor. İlk katta çok dalgalı ve şeffaftı, ama ikinci katta yeterli opaklığı sağladı. Kuruması da baya hızlı. Ben beğendim.






Popüler Yazılar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *